Се огласи Груевски: Еве што му порача на министерот за здравство

loading...

„Го испуштивме детето…ова на шефот негов, заразно да не е?

По две години власт на СДСМ, министерот за здравство најде оправдување за епидемијата на морбили.

Во исто време кога и во неколку земји на Европа, но и во САД, во неколку држави и градови како во Вашингтон и Њујорк на пример, се прогласи епидемија на морбили министерот кога некој спомнал негова оставка како да доби мали сипаници со многу висока трмпература, изјави:

,,Епидемијата е резултат на падот на колективниот имунитет, поради катастрофалните политики на претходната Влада во изминатите години и негрижата за здравјето на граѓаните“, напиша Груевски на Facebook.

Translate »