Голема е веројатноста за нуклерна војна, смета експерт од ОН

Директорката на Институтот при Обединетите нации за истражувања на проблеми со разоружувањето, Рената Двана, изјави дека веројатноста за започнување нуклеарна војна е највисока од Втората светска војна.

Таа рече дека договорите за контрола на традиционалните оружја се прекинати поради појавата на нови методи на војување, каде што вооружените групи и приватните платеници играат сè поголема улога, а во тој контекст ги спомена и најновите технологии.

Translate »