ЗОШТО ЛУБЕНИЦАТА Е ПОДОБРА ОД ВИЈАГРА?

loading...

Еректилната дисфункција може да биде излекувана со честа конзумација на овој плод.

lubenica

Добри вести за љубителите на лубеницата! Еректилната дисфункција може да биде излекувана со честата конзумација на лубеница, тврдат експерти за темата.

Плодот е познат по голем број квалитети, вклучувајќи поволната влијание врз крвните садови.

Благодарение на ова истражување се повеќе научници препорачуваат да се фокусираат токму врз потрошувачката на овој плод, наместо врз сините таблети. Концентрацијата на амино киселината цитрулин овозможува на крвните садови да се споделуваат и на тој начин да ја подобрат еректилниот квалитети по природен пат.

Лили Соутр е нутриционист од 20 години и навистина признава дека лубеницата треба да се смета за природна вијагра, пишува весникот “Сан”.

Уште во 2011 година се забележува позитивен квалитет на мажи кои страдаат од импотенција. Дел од мажите добиваат раствор на шеќер, додека друга добива предметната киселина.

По еден месец набљудуваните забалежале унапредувањето во сексуалните контакти, во период од два месеци кај оние мажи кои земаат цитрулин.

Translate »