Каде можете да ги искористите ваучерите за туризам

Надлежните објавија каде граѓаните ќе можат да ги потрошат ваучерите за туризам. 

Објавена е листата на сместувачки капацитети каде ќе може да се искористат ваучерите за туризам. 

На официјалната страна на „Дома си е дома“ ja има целосната листа на сместувачки капацитети кои нудат искористување на ваучерите за туризам од 6.000 денари кои граѓаните ги добија.

Овие ваучери ќе може да се користат од 15 јули до 15 декември годинава.

Целта е да се ублажи ударот на пандемијата, да се помогне на домашниот туризам, но и на граѓаните. 

Во екот на пандемијата скоро и да немало странски туристи кај нас, односно тој број е многу мал. 

Листата на капацитети погледнете ја ОВДЕ.

Translate »