АНГЕЛОВ: ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Е БУГАРИН ОНОЛКУ КОЛКУ ШТО МАКЕДОНЦИТЕ СО БУГАРСКИ ПАСОШИ СЕ БУГАРИ

loading...

„Гоце Делчев е Македонец. Тој е Бугарин онолку колку што Македонците со бугарски пасоши се Бугари“, вели претседателот на Достоинство, Стојанче Ангелов за емисијата „Само вистина“.

„Таквите Македонци ги земаат тие пасошу само за да отидат низ Европа. Да не заборавиме дека Делчев е икона на Македонската историја, човек кој што се борел за независна македонска држава. Бугарите го доживуваат како нивен херој затоа што и во Бугарија имаме град со неговото име, после тоа институции, споменици итн. Затоа онаа насока за чествување е таква да ние не можеме да им забраниме да го слават неговото име. Проблемот овде е многу подлабок“, смета Ангелов.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Translate »