14 годишниот Бујуклиев освојува со неговите цртежи

loading...

Дино Бујуклиев е деветто оделение во О.У. Видео Подгорец . Ова младо момче иако има само 14 години, автор е на безброј уметнички дела. Талентот за сликање се појавува од неговите рани години, само на 4 годишна возраст тој ги црта првите слики. Вели дека сите сликари имаат своја вредност ,но за него ,,Кубизмот,, како сликарски правец е еден од најинтерсните, па затоа и Пикасо му е омилен уметник. Минатата недела Бујуклиев доби прва награда за цртање на Општинскиот натпревар на кој учествуваа сите училишта од Струмица. Наградата му беше доделена во Домот на АРМ во Струмица ..

Translate »