ЖЕНИТЕ конечно ОТКРИВААТ што ги нервира, а мажите го прават цело време! МНОГУМИНА ЌЕ СЕ ПРЕПОЗНААТ!

loading...

„Жени на „Редит“, што е најиритирачкото нешто што мажите го прават во вашиот живот цело време? – е прашање што се појави на „Редит“ и охрабри многу жени да се отворат.

Ова се само некои од одговорите.

* Тие велат: Ох, леле. Ти си многу добра во „оваа и онаа работа“ … за девојка.

* Ако кажам дека сум уморна или дека треба добро да спијам или дека ме боли, тоа му е како натпревар да види кој е поуморен или кој има повеќе болка.

* Ме прекоруваат што не сум доволно „женствена“. Очигледно дека моето однесување е „скандалозно“ и не е доволно „дамски“.

* Коментираат за мојата тежина и колку јадам.

* Кога разговарам со кој било човек за поправки во куќата, тие секогаш ми предлагаат мојот сопруг да го реши тоа.

* Минимизирање и игнорирање на нашите проблеми е нешто што навистина ме нервира. На пример, ако сте жена, не можете воопшто да се жалите на количината на гадни и сексистички пораки што ги добивате на апликациите за состаноци. Ако го направите тоа, ќе добиете коментари од мажи кои велат дека се игнорирани на Тиндер, па претпоставувам дека треба да бидете благодарни што воопшто ја добивте пораката.

* Го повторуваат она што го реков претходно, но на начин што изгледа дека е нивна идеја.

* Ги оговараат жените, а потоа во истиот разговор се жалат дека жените не ги сакаат.

* Мислат дека морам да имам момче и се чудат кога велам дека сакам да бидам соло.

* Кога ќе речат дека сум поубава кога се смеам.

* Ве замолчуваат на сред дискусија. Понекогаш буквално. Тие само ги ставаат прстите на усните и почнуваат да прават нешто друго.

* Ја допираат мојата половината додека минуваат покрај мене.

* Кога се прават дека измислуваме грчеви во менструалниот циклус. Дали имате матка?

* Постојано нè прекинуваат, среде реченица. Како да се програмирани за тоа.

* Кога трчам, честопати се случува мажи да ми свират од автомобилот и да ми дофрлат. Страшно е иритирачки.

* Кога ќе побараат фотографија, како да треба да им ја испратите.

* Кога ќе ме нарече „бејби“ или „мала“ среде расправија. Тогаш се чувствувам како да ме омаловажуваат.

* Не ме сфаќаат сериозно кога го носам автомобилот на механичар, освен ако не е момчето со мене.

Translate »