Кои компании зеле субвенции, а не им исплатиле плати на своите вработени?

loading...

Продавници, градежни компании, угостителски објекти, хотели, текстилни фабрики – 315 фирми се најдоа на списокот кој го објави Владата, а на кои се тие кои земале државни субевниции за плати на работниците не им исплатиле плата за ноември. 

Или по број најмногу од овие компании се трговски односно работат во трговија на мало – 43. Вкупно 37 се во подготовка на оброци и 22 се транспортни фирми 

Директорката на Управата за јавни приходи Сања ЛУкаревска најави дека УЈП за една недела треба да ги блокира сметките на фирмите кои до сега не ја исплатиле платата на своите вработени а примиле државна помош.

Еве го целиот список

Translate »