Анџелика: Како го надминавме проблемот со сувата и проблематична кожа

Еуцерин е медицинска козметика која е креирана според потребите на потрошувачите, за вистински луѓе, за секој еден од нас, за сите ние кои знаат како проблемите со кожата можат да влијаат на квалитетот на животот. За луѓе со реални проблеми и своја приказна за тоа како Еуцерин им помогнал.

Ова е приказната на 29 годишната Анџелика за нејзината бременост, нејзиното новороденче и проблемот со атопичен дерматитис.

На почетокот од мојата бременост, воопшто не мислев на мојот атопичен дерматитис. Едноставно бев многу среќна дека сум бремена. Но во 11тата или 12тата недела забележав дека кожата ми станала многу сува. Да…И додека бев бремена, мојата најголема желба беше детето да не го наследи ова. Јас бев во многу лоша состојба за време на бременоста, па не сакав и тоа да биде како мене. Сѐ започна со едно поинакво породување од она што го очекував. А јас сум акушерка. И кога конечно ќе се прибереш, мислиш дека сѐ е прекрасно, бебето е здраво и дома е со тебе, а ти се чувствуваш среќна со него ……и тогаш седнуваш до креветчето, го земаш, а тоа е толку мало, нема ни 2 месеци…… и го гледаш како се чеша без да може да се сопре. Тоа ми го скрши срцето. Бев вџашена од помислата дека моето мало бебе може да биде како мене. Всушност мојата историја со Eucerin е долга. Мајка ми ми има кажано дека ме мачкала и мене со крема кога сум била мала. Тоа ми помогнало. Затоа тоа беше првото нешто кое што го купив од аптеката за нега. Помогна веднаш. На почетокот го земав истиот Atopi крем и за Џонатан – му помогна за црвенилото на кожата и за сувите делови кои што го чешаа… …а по нанесувањето веќе немаш неодолива желба да ја чешаш кожата до крв. Се чувствуваш многу подобро после тоа. Ако некоја млада мајка го сподели со мене стравот дека нејзиното новородено може да има атопичен дерматитис, би ѝ кажала: Дури и да е така, тоа не е нешто кое што може толку сериозно да ти го наруши животот”.

Translate »