Превенција на кардиоваскуларниот систем е гаранција за долг и квалитетен живот

loading...

Д-р Билјана Ристова

Болестите на срцето и  крвните садови се  широко распространети  кај луѓето во зрелата возраст.Тие имаат голема социјална важност, бидејќи често се причина за намалена работна способност, трајна инвалидност  или прерана смрт.Болестите на срцето и  крвните садови се  широко распространети  кај луѓето во зрелата возраст. Тие имаат голема социјална важност, бидејќи често се причина за намалена работна способност, траен инвалидност  или прерана смрт, објаснува д-р Билјана Ристова.Современиот начин на живот  намалената физичка активност, стресот, неправилната исхрана, прекумерната тежина, продолжен престој во принудна положба – стоечка или седечка, како и стареењето на нацијата, загадениот воздух, пушењето, претерувањето со алкохол создаваат предуслови за зголемен број  васкуларни и срцеви заболувања, како и :

-цереброваскуларни болести,

– исхемична срцева болест

– нарушувања на срцевиот ритам

– нестабилен крвен притисок

– проширени вени / варикозни /

– хемороиди

– тромбофлебитис

атеросклероза

– периферна васкуларна болест, оштетување на ретината и други васкуларни компликации, вклучувајќи ги и оние кои се должат на дијабетес

–  рејнов синдром-ладни раце и нозе

– слабеење на меморијата

– деменција и Алцхајмерова болест

– вртоглавица и тинитус

– главоболка поради нарушена циркулација

– оток и “тешки нозе”

– намалена способност да се концентрира и памти

– туморски процеси (покрај лековите пропишани од лекарот)

– состојби и болести поради хроничен и често повторен стрес

Додатокот во исхраната “Veno-arterial phytolek” со неговиот состав успешно ги спречува,отстранува  и намалува  симптомите поврзани со болестите наведени погоре,  го  подобрува квалитетот на животот и делува на:

  1. Подобрување на кардиоваскуларниот систем и циркулацијата
  2. Одржување еластичност и проодноста на крвните садови
  3. Подобрување на периферната микроциркулација
  4. Намалување на тромбоцитите во  крвта и спречување на формирање на интраваскуларни тромби
  5. Зголемување на концентрацијата на кислородот во организмот ,а со тоа ја подобрува исхранетоста  и  метаболизам на ткивата
  6. Го штити телото од штетните дејства на слободните радикали
  7. Ги намалува воспалителните процеси на ѕидот на крвните садови кои доведуваат до   проширените вени и хемороиди
  8. Ја подобрува меморијата и способноста за концентрација

 

Translate »