Видео: Една од жените го нападна Бил Козби

loading...

Започна судењето на славниот американски актер Бил Козби од Филаделфија за сексуална злоупотреба.Иако повеќе од 60 жени јавно кажаа дека 80-годишниот актер е сексуален предатор, единствено 44-годишната Андреа Констанд поднела тужба против него, обвинувајќи го дека бил дрогиран пред 14 години и ја силувал.Првиот ден од повторното судење беше обележан со инцидент кога од протестите против злопупотреба на жените една од нив со натпис на своето тело “Животот на жените е важен”, и со имињата на злоупотребуваните жени ја прескокна безбедносната ограда и трчаше кон актерот.

Сепак полицијата ја совлада.

Translate »