(ВИДЕО) Хрватски навивачи истепаа Срби во Задар

loading...

Хрватски навивачи истепаа Срби.

Двајцата српски државјани се нападнати додека се обидувале да влезат во својата зграда во градот Задар. Двајца од четворицата луѓе кои им се приближиле ги нападнале, а едниот запалил факел. Србите добија по неколку удари. Се претпоставува дека напаѓачите се членови на навивачка група. Полицијата уапсила еден напаѓач на возраст од 18 години, а по другите се трага.

Translate »