Нова колекција на модниот бренд „Шизик на ризик“

loading...

SHZK_shop

Македонскиот моден бренд со акцент на дизајнирање streetwear облека со автентичен израз „Шизик на ризик“ на македонската публика ѝ се претстави пред само пет месеци, но веќе е  препознатлив по уникатните исписи. Креативниот тим на брендот деновиве ја прошири понудата со нова колекиција на дуксери, блузони, маици, капи, кои се подготвуваа паралелно со уредувањето и отоворањето на нивната продавница во Скопје – со што новата колекцијата Pleasuredome 10 си дојде дома, на улица Васил Главинов број 10.

IMG_2303

„Шизик на ризик“, именуван по познатата изрека од скопскиот сленг, со своите дизајни реферира на симболи на Скопје, ретро графики и типографија, кои се инспирација за уникатна урбано-модна приказна. Ова се преточува и во новата колекција Pleasuredome 10 која содржи неколку линии. Серијата маици Vintage се повикуваат на исписите на старите скопски занаетчиски работилници и дуќани како „Милер“, „Работник“ и „Шехеразада“.

SHZK_HOME_Vintage

Линијата на блузони Rogue SHZK е инспирирана од светски познатиот споменик „Македониум“ блендирани со приказната за НАСА и нивниот слоган I Need My Space. Дуксерите Pioneer имаат црвена качулка и доаѓаат во три колор варијанти. Нови е и линијата на dropshirt блузони со кратки ракави, а збогатена е и детската линија на маици.

IMG_5389SQ

Дуксерите и блузоните се 100% македонски производ изработени во соработка со неколку македонски компании. Истите се збогатени со специјално за нив ткаени и везени амблеми.

Новитет е линијата на snapback капи и домашно изработени плетени капи од предиво со висок процент на волна.

IMG_5169SQ

Во продавницита на „Шизик на ризик“ ќе најдете и маици од линијата „Скопје“, шолји, платнени торби и постери со оригинaлни дизајни кои се уникатен промотивен подарок од градот.

Ѕирнете ја колекцијата Pleasuredome 10 преку новата фотосесија во која се појавуваат Александар, Емил и Миа. Фотографиите ги потпишува Филип Кондовски.

IMG_5092SQ
IMG_5183SQ
IMG_5087SQ
IMG_5191SQ
Filter_men5detal
IMG_5519SQ
SHZK_HOME_FilterSQ
IMG_5315SQ
IMG_5356SQ
IMG_5562SQ
IMG_5565SQ
SHZK_HOME_Drops
IMG_5494SQ
IMG_5435SQ
IMG_5210SQ
IMG_5225SQ
IMG_5244SQ
IMG_5070SQ
IMG_5049SQ
IMG_5808SQ
IMG_5407SQ
Translate »