Мицкоски: 8-те херои кои загинаа во Куманово ја одбранија слободата и се вградија во незаборавот

loading...

Четири години непребол и сеќавање за хероите од МВР кои ги положија животите во Диво Насеље. Да се потсетиме на оние поради кои ја живееме слободата, и на нивната жртва за нашата Македонија.

Нивното дело е поголемо од секоја злоупотреба за политички цели која ја прави денешната власт, ветувања, мистификации, и манипулации. Времето е најдобар доказ за се. Едноставно 8-те херои и оние кои тој мај учествуваа и ја одбранија слободата се вградија во незаборавот. Македонија ја сака слободата. И се бореше во својата историја секогаш за слобода и правда. Напиша на Фејсбук, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Translate »