Д-Р НЕСТОРОВИЌ: НАЈОПАСНО Е КОГА КОРОНАТА ВИ ВЛЕЗЕ ВО ОВОЈ ДЕЛ ОД ТЕЛОТО!

loading...

Српскиот пулмолог Бранимир Несторовиќ изјави дека дефинитивно е најопасно доколку вирусот влезе преку носот.

– Разликата е во количината на предизвикувачкиот агенс, таа влегува во носот многу повеќе затоа што рецепторите главно се наоѓаат во носот. Количината е важна, така што сега короната не е толку опасна затоа што вирусот е ослабен, количината е помала. Помалку луѓе се болни, со настинка, сонцето е посилно – објасни Несторовиќ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Translate »