Македонското масло од афион се претстави во Германија на меѓународниот саем за земјоделство „Зелена недела“

Македонското масло од афион од „Био Оил“ се претстави на меѓународниот Саем “Зелена Недела” кој во Германија се одржува по 87 пат, и на кој земаат учество повеќе од 1.000 излагачи од над 60 земји во светот.

Во рамки на македонскиот штанд свое учество зедоа и други производители на традиционални производи како маџун, македонски винa, тартуфи и други.

Станува збор за еден од водечките и најтрадиционални саеми за храна земјоделство и хортикултура на кој се промовираат квалитетни земјоделски производи и пијалоци. Македонската делегација ја водеше министерот за земјоделство Љупчо Николовски кој пред присутните медиуми изјави “како министерство остануваме посветени во целокупната поддршка за промоција и препознатливост на нашето македонско, ширум светот”.

Албанската и словенечката министерка за земјоделие исто така се запознаа со македонскиот производ од афион, и лично беа информирани за неговите бенефити,

Посетителите беа информирани за Биоил афионовото масло за неговите бројни здравствени придобивки, за квалитетот на афионот кој се произведува во нашата земја. Во моментов Биоил маслото од афион се добива од радовишки афион, кој важи за исклучително квалитетот и еден од најдобриот на светско ниво.

Афионовото масло е исклучително баран производ на светско ниво, богато е со омега 6 и омега 9 незаситени масни киселини, со фосфор, магнезиум, калиум и железо. Помага при лекување на тромбоза и емболија, антиканцерогено дејство, го нормализира нивото на холестерол во крвта, ја зголемува моќта на концентрација, ги зајакнува нервите, ја смирува болката и ги релаксира мускулите. Го забавува стареењето на организмот. Помага во развојот и заштитата на коските, тоа е природен еликсир за остеопороза. Го нормализира нивото на холестерол во крвта. Го зајакнува одбранбениот механизам на телото. Може да се нарача онлјан или преку 071 335 593

Екструдирано ладно цедено масло од бел афион е вистински хит, производ кој секое семејство треба да го има во својата исхрана!

Translate »