Важноста на патничкото осигурување!

Парите потрошени на патувања, не прават посреќни, многу повеќе отколку парите потрошени на материјални работи. Патувањата и се она што е поврзано со нив се работи кои долго ги паметиме, и често ги прераскажуваме. На нив се опуштаме, зближуваме независно за каков тип на патување станува збор. Планирањето на патувањето секако е важно, бидејќи така ништо не оставаме на случајноста и можноста непријатно да се изненадиме. Во рамките на буџетот со кој располагаме, времето кое го имаме и секако врз основа на преференциите бираме локација (земја) и хотелско сместување. Го проверуваме пасошот, но и вадиме патничко осигурување, кое за одредени подалечни земји надвор од Европа дури е и неопходен документ за да се извади виза.

Зошто патничкото осигурување треба да биде нешто што задолжително треба да го имаме со нас на секое патување?

Ги покрива трошоците за итна медицинска помош

Животот е многу непредвидлив. Без разлика колку некој е здрав или фит, секогаш постои можност да се разболи, особено кога патувате. Не е тајна дека добивањето дури и мало лекување во странска земја може да доведе до големи трошоци. Добрата полиса за патничко осигурување нуди покритие за различни евентуални здравствени трошоци кои може да настанат, а кои не мора да ги плаќате од вашиот џеб.

Компензира за доцнење и откажување летови

Замислете дека сте подготвени и возбудени да се качите на вашиот лет за долгоочекуваното меѓународно патување, а потоа одеднаш ќе добиете известување кое вели: „Извинете! Вашиот лет е откажан или презакажан поради различна причина“. Звучи како кошмар. Нели?

Не станува збор само за откажување на летот, туку се уништува целиот план за патување, вклучувајќи го и вашето претходно резервирано сместување и маршутата на патувањето. Со вистински план за патничко осигурување, можете да купите осигурување со кое ќе добиете компензација за вашите загуби.

Го покрива губењето на багажот

Кражба, провална кражба или едноставно губење на багажот на патувањето до омилената дестинација може да ви создаде лоши спомени! Ваквите ситуации не можат ниту да се предвидат ниту целосно да се избегнат, Но може да се компензираат со полиса за патничко осигурување. Дел од осигурителните компании даватели на патничко осигурување нудат покритие за губење на чекираниот багаж и губење на лични предмети како важни документи, скапоцен накит итн.

Обезбедува време без стрес во странство

Со нудење на сите поволности погоре споменати, планот за патничко осигурување ќе ви овозможи максимално да уживате во вашето патување во било која земја без да се грижите за каква било непредвидена ситуација.

Доколку не сте сигурни која полиса за осигурување да ја купите, се препорачува да ги споредите полисите за патничко осигурување од различни видови и да ја одберете онаа што најмногу одговара на вашиот буџет и потреби. Од справување со трошоците поврзани со здравјето до покривање на вашето несакано откажување на летот и губење на багаж, има многу други причини зошто станува неопходно да се инвестира во правилната политика за патување.

Среќни патувања!

Translate »