Базенот се гледа од дневната, прекрасна вила во Хрватска

loading...

Вилата Џузепе е на познатиот хрватски дизајнер Борис Ружиќ, се наоѓа во Истарскиот град Бале, недалеку од Ровињ. Станува збор за голема зграда од 220 квадратни метри со три спални соби, кујна со трпезарија, дневна соба, спа соба со сауна и туш.

А станарите се заштитени од љубопитни од редот чемпрес .Борис Ружиќ вели дека вилата е модерна во околината во која се наоѓа но истото опкружување било дел од инспирацијата за неговиот дизајн. Традицијата и минатото на Бале му беа многу важни во креирањето на овој објект, и архитектонски и дизајнерски.

Translate »