Дожд и маски на “Улицата на црвените фенери”(Снимка)

loading...

И покрај дождливото време, перформансот кој се одржува во центарот на Скопје , по пример на дистриктот” Црвени Фенери” во Амстердам, се одвива во весела атмосфера. Љубопитните,  вооружени со чадори и мобилни телефони за сликање, не ја пропуштија шансата да ги  снимат маскираните сексуални работнички кои танцуваа зад осветлените прозорци. Еве една од снимките, кои ни ги испратија во редакција.

Со овој уметнички перформанс на  булеварот Климент Охридски почна одбележувањето на Меѓународниот ден против насилство врз сексуалните работници.

 

 

Translate »