Фотографии од градови низ светот снимени со дрон! Што би покажале фотографиите од градовите во Македонија?

  Се повеќе ја менуваме Земјата за подобро да ја прилагодиме на нашите потреби. Градовите се повеќе се шират и

Read more

Што се случувало во сеизмолошката станица во Скопје за време на скопскиот земјотрес на 26 јули 1963 година

Сеизмолошката станица на Универзитетот во Скопје е единствената сеизмолошка станица која работела во времето на скопскиот катастрофален земјотрес од 26

Read more

Холандски авион летал над Скопје додека траел земјотресот

Постои една неверојатна коинциденција, бидејќи во мигот на катастрофалниот земјотрес во 5.17 минути, холандски авион го надлетувал Скопје. Пилотот бил

Read more

55 години по скопскиот земјотрес се сеќаваме на пожртвуваноста, истрајноста, непокорноста и карактерот на скопјани

Скопје вечно ќе го памети топлото јулско утро на 26 јули 1963 година, кога во 5:17 часот, засекогаш се смени

Read more
Translate »